Web | Elekan Coaching

JaxxWebsite

Elekan Coaching webiste

De website voor Elekan Coaching

Mieke van Elekan Coaching vond dat het tijd was voor een eigen website. Alleen ze had geen idee waar ze moest beginnen. Via via had ze mijn naam doorgekregen en na een korte blik op mijn website heeft ze me gebeld om samen een kop koffie te drinken en de mogelijkheden van haar website te bespreken. Ze had over van alles nagedacht. Websites genoteerd die ze mooi vond, maar ze wist ook duidelijk te maken wat ze niet mooi vond. Als ontwerper van een website goed om te weten! Alleen had ze nog geen idee hoe haar website eruit moest gaan zien en wat ze moest vertellen op haar site.

Om een website te gaan maken, moet je beginnen bij het begin. En dat is duidelijk hebben wat het doel van je website is. Het doel van de website van Mieke is vooral het informeren van haar prospects en klanten over de mogelijkheden bij Elekan Coaching. Wanneer dat duidelijk is, kan er worden bepaald welke teksten er geschreven moeten worden en wat de structuur wordt van de website. Vervolgens kan worden uitgezocht wat belangrijk is voor de Search Engine Optimalisatie. Altijd belangrijk om voor ogen te houden, je maakt de website voor de bezoekers, niet voor jezelf of Google.

Elekancoaching.nl

Na een tweede meeting was er al heel veel duidelijk. De domeinnaam elekancoaching.nl was gekozen, de structuur van de site was duidelijk; er is gekozen voor een multi page site met menu aan de bovenkant, ook het aantal “pagina’s” was helemaal bepaald. Met deze informatie kon ik beginnen met het ontwerpen van het logo en de website en is Mieke begonnen met het schrijven van de teksten.

Ik begin meestal met het maken van een aantal schetsen van de website. Mijn ervaring is alleen dat niet iedereen schetsen kan vertalen naar een website. Daarom bouw ik de site op een van mijn ontwerp-sites. Daardoor heeft de klant gelijk het echte gevoel bij de site en heeft deze duidelijk hoe die eruit ziet op alle devices (telefoon, tablet, laptop of desktop) en kunnen mogelijke aanpassingen, zoals de kleur aanpassen van een kop, of de lettergrootte van de kop of tekst, gelijk visueel worden gemaakt.

SSL certificaat

Een SSL certificaat zorgt voor een veilige gegevensuitwisseling tussen je website en de bezoekers. Deze zorgt er dus voor dat gegevens niet worden onderschept. Belangrijk voor het vertrouwen van de bezoekers. Daarnaast vind Google deze veiligheid erg belangrijk en geeft sites met SSL certificaat voorrang in het zoekresultaat, boven sites zonder zo’n certificaat. Het is dus ook nog eens goed voor de Google ranking van je website.

De site van Elekan Coaching is gemaakt met een SSL certificaat. Dit is te herkennen de https voor de URL in de adresbalk van de browser en het groene slotje.