Ontwerp | Flyers Vitaal fysiotherapie

JaxxOntwerp

Flyers Vitaal fysiotherapie

Flyers

Een flyer geeft kort en krachtige informatie weer over een bepaald onderwerp. Een flyer bestaat altijd uit 2 pagina’s. Eén vel papier met een voor- en een achterkant. Dit is anders dan een folder die uit minimaal 4 pagina’s bestaat.

Stramien

Vitaal fysiotherapie heeft diverse flyers waarop de toekomstige cliënten kunnen lezen welke specialisaties er zijn bij Vitaal. Voor deze flyers heb ik een stramien gemaakt, waarin alle flyers kunnen worden vormgegeven.

Tot nu toe heb ik 2 verschillende flyers gemaakt

  • Kinderfysiotherapie
  • Sportblessure.

Huisstijl elementen

In dit stramien komen de elementen uit de huisstijl terug. Natuurlijk het logo en de gekozen lettertypes, kleur, maar ook de gegolfde lijn.
De voorzijde heeft altijd een beeld en korte uitleg van de specialisatie. Op de achterzijde staat een plattegrond van de omgeving met de 4 locaties aangegeven en een opsomming van een aantal specialisaties.

A formaten

De A-serie van papierformaten is een serie van formaten waarbij het eerstvolgende formaat steeds een tweemaal zo grote (of kleine) oppervlakte heeft. Het meest bekendste A formaat is denk het A4 formaat. Deze is 21 x 29,7 cm. Vaak gebruikt voor briefpapier, maar ook posters e.d. Dit formaat wordt ook het meest gebruikt in kopieermachines.
De flyers van Vitaal fysiotherapie heb ik gemaakt op A5 formaat. Dit is dus de helft van het A4 formaat, namelijk 14,8 x 21 cm.

Poster van Flyer

Uitgaande van het stramien van de flyer, is het mogelijk een doorvertaling te maken naar een poster. Hierdoor bespaar je ontwerpkosten, maar vooral de herkenbaarheid is een groot voordeel.

De poster kan in ieder gewenst formaat worden doorgevoerd. Belangrijk is natuurlijk wel om goed te bepalen welke informatie de lezer van zo’n poster zou willen halen.

Poster Vitaal fysiotherapie

Wil jij ook een iets laten ontwerpen? Of iets anders misschien. Neem dan contact met me op. Bellen, mailen of videobellen… Tijdens een kop koffie bespreken we de mogelijkheden.