Ontwerp | Huisstijl items Vitaal

JaxxOntwerp

Huisstijl items Vitaal

Voor Vitaal fysiotherapie heb ik naast het logo ook een aantal huisstijl items ontwikkeld. Het standaard briefpapier. Zowel voor drukwerk, als een word-versie voor digitaal gebruik. Ik heb een ontwerp gemaakt voor venster enveloppen en enveloppen zonder venster. En ik heb afspraakkaartjes gemaakt.

Enveloppen

Aan de hand van de eisen van Post NL heb ik het ontwerp van de enveloppen gemaakt. Zo staat natuurlijk vast waar de postzegel of frankeerstempel komt. Maar een eis is ook, dat het Afzenderadres links boven moet komen. Om te voorkomen dat het poststuk op het afzenderadres wordt gesorteerd, raadt Post NL aan om het afzenderadres op één regels te zetten. Mijn ervaring is dat wanneer het afzenderadres duidelijk boven het adres staat waar het poststuk heen wordt gestuurd, dit altijd goed gaat. Als laatste moet de Indexzone rechts onder, ten behoeve van de sorteercode van Post NL, ook vrij moet blijven.
Om de drukkosten zo laag mogelijk te houden heb ik één ontwerp gemaakt voor zowel de enveloppen met, als zonder venster. Hierdoor kan de drukker met één stel platen de beide oplages in één keer drukken.

Afspraakkaartjes

Dit is een kaartje, zoals de naam al zegt, om de volgende afspraak met de fysiotherapeut op te schrijven. Dit moet een klein kaartje zijn, om bijvoorbeeld je portemonnee mee te nemen. Maar ook weer groot genoeg om alle informatie op te schrijven.

Huisstijl items

Het gebruik van het logo, kleurgebruik en het lettertype zorgen samen voor de herkenbaarheid van Vitaal fysiotherapie. In de toekomst zullen steeds meer onderdelen met deze herkenbaarheid worden uitgevoerd, waardoor Vitaal fysiotherapie bekender wordt in de omgeving. Maar ook het imago van deze fysiotherapie praktijk zal hierdoor versterkt worden.