Ontwerp | Infographic voor Fit in west

JaxxOntwerp

Infographic Tour 66 in Amsterdam west

 

Infographic voor Tour 66

Tour 66 is een beweegprogramma waar inactieve ouderen, die weer willen gaan bewegen, aan mee kunnen doen. Onder begeleiding gaan deze oudere bewegen bij beweeg aanbieders in de buurt. Maar ze krijgen ook voorlichting over diëtiek, ergotherapie en psychologie. Dit programma loopt in 3 wijken in Amsterdam West; de Baarsjes, Westerpark en Bos & Lommer. Het stadsdeel west van de gemeente Amsterdam geeft subsidie aan de ouderen om mee te kunnen doen aan dit programma. Om het programma meer bekendheid te geven bij de doelgroep, kan de verwijzer uit de zorg een belangrijke schakel zijn. Maar dan moet deze wel duidelijk hebben wat voor beweegprogramma Tour 66 is en wie de doelgroep is. Om dit te bereiken is It’s Jaxx gevraagd een infographic te maken.

Infographic

Er is voor een infographics gekozen om de complexe informatie snel en duidelijk weer te geven. De Tour 66 is een beweegprogramma die een bepaalde tijd duurt. Vandaar dat er gekozen is voor de weg. Er is een beginpunt en een eindpunt. De weg is opgedeeld in een 7-tal onderdelen die het programma verduidelijken. Daarnaast wordt duidelijk het resultaat van het programma vermeld en is er natuurlijk en link naar de website voor meer informatie of contact. In principe zou je door het bekijken van de illustraties en de koppen duidelijk moeten hebben wat het beweegprogramma inhoud. Om de verwijzers toch iets meer informatie te geven is er de verdere uitleg ook in de de infographic opgenomen.

Zowel print als digitaal

De infographic kan zowel in print worden gebruik en fysiek bij bijvoorbeeld de verwijzer uit de zorg worden neergelegd. Maar de infographic kan ook prima digitaal worden gebruikt op de website, of bijvoorbeeld in een Prezi presentatie.