Ontwerp | katoenen tas JoJo’s Natuurlijk

JaxxOntwerp

Katoenen tas JoJo's
Katoenen tas JoJo's

Ik vul natuurlijk aan

JoJo’s Natuurlijk gaat voor preventieve gezondheid met de juiste voedingstoffen. Dit doet zij door gebruikt te maken van de voedingssupplementen van Beyuna. Op dit moment zijn er 15 verschillende supplementen. JoJo’s vroeg mij een ontwerp te maken voor op een katoenen tas om de producten mee te vervoeren, maar ook om een gesprek aan te gaan met toevallige voorbijgangers.

Om de herkenbaarheid voor iedereen zo duidelijk mogelijk te laten, heb ik gekozen om een een verzameling “post-its” te maken met daarop de diverse supplementen benoemd. Met een laatste post-it voor het logo van JoJo’s Natuurlijk.

Katoenen tas bedrukken

Een tas kan alleen in zeefdruk worden bedrukt. Zeefdruk is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een zeef. Delen die niet bedrukt zijn, worden afgesloten en delen die bedruk worden, blijven open. Op de zeef wordt inkt aangebracht, die met een rakel van de ene naar de andere kant wordt gebracht. Op die manier wordt, in dit geval, de tas gedrukt.

Over het algemeen wordt drukwerk in full colour gedrukt, CMYK (cyaan, magenta, yellow en zwart). Dat hoeft bij deze druktechniek niet. Er kan gekozen worden uit alle kleuren van het pantone kleursysteem. Daarom is voor het ontwerp van deze katoenen tas gekozen voor 2 kleuren, geel en oranje. Om in 2 kleuren in zeefdruk te drukken moeten 2 verschillende zeefdruk-ramen worden gemaakt en wordt de tas 2x gedrukt.

De druktechniek heeft als voordeel dat het lijkt alsof de inkt op de tas ligt. Hierdoor is het net alsof er echt post-its op de tas zijn geplakt en hebben mensen de neiging om er één vanaf te pakken.