Ontwerp | katoenen tas JoJo’s Natuurlijk

JaxxOntwerp

Katoenen tas JoJo's
Katoenen tas JoJo's

Ik vul natuurlijk aan

JoJo’s Natuurlijk staat voor preventieve gezondheid met de juiste, natuurlijke voedingstoffen. Hiervoor gebruikt zij de voedingssupplementen van Beyuna. Op dit moment bestaan er 15 verschillende supplementen. JoJo’s vroeg mij een ontwerp te maken voor een katoenen tas. Hiermee wil zij de gekochte supplementen meegeven, maar ook een gesprek aangaan met toevallige voorbijgangers.

Om het gesprek makkelijk aan te gaan koos ik voor iets wat vrijwel iedereen herkent: een verzameling “Post-its” met de naam van het voedingssupplement erop. De laatste Post-it, is natuurlijk voor het logo van JoJo’s Natuurlijk.

Katoenen tas bedrukken

Zeefdruk is de meest gekozen techniek voor het bedrukken van katoenen tassen. Bij deze techniek drukt een rakel de inkt door een zeef. Alle niet te bedrukken delen zijn afgeplakt. Wel te drukken delen zijn open.

Fullcolour

Bij een flyer, poster of brochure gaat men meestal uit van fullcolour opbouw. Dit zijn de kleuren Cyaan, Magenta, Yellow en Zwart. Ook wel CMYK. Daarop zijn de persen geoptimaliseerd. De meeste persen hebben 4 of 8 torens. In het laatste geval wordt het papier in het midden omgedraaid, zodat de achterzijde gelijk wordt bedrukt.

Tweekleurendruk

Bij zeefdruk is dat anders. Door het zeefdruk-raam en vooral het onderwerp wat bedrukt gaat worden, gaat het allemaal anders. Hierdoor is het dan ook eenvoudig om andere kleuren te kiezen dan de standaard fullcolour kleuren. Er kan uit alle kleuren van de Pantone kleurenwaaier gekozen worden.

pantone kleurenwaaier

Daarom was het eenvoudig om voor opvallende kleuren te kiezen: geel PMS 100 en oranje PMS orange 021.
De druktechniek heeft als voordeel dat het lijkt alsof de inkt op de tas ligt. Hierdoor is het net alsof er echt post-its op de tas zijn geplakt en hebben mensen de neiging om er één vanaf te pakken.