Pictogram ontwerp


Het ontwerpen en tekenen van een pictogram is een specialisatie. Wanneer je met pictogrammen gaat werken is het zinvol deze passend te maken aan je visuele identiteit. Op deze pagina leg ik uit wat een pictogram is, hoe deze kunnen worden gebruikt en wat mijn werkwijze is. Heb je specifieke vragen over het ontwerpen van pictogrammen door it’s Jaxx, neem dan contact met me op.

Wat is een pictogram?

 
Een pictogram of icoon verteld in één oogopslag de betekenis. Dat betekent dat je geen, of nauwelijks, tekst hoeft te gebruiken om een bepaalde boodschap duidelijk te maken.

Pictogrammen gebruiken

 
Pictogrammen worden veel gebruikt in handleidingen. Mensen die de taal niet hoed beheersen, begrijpen deze sneller. Pictogrammen kunnen voor herkenbaarheid en rust zorgen in een vormgeving van een document. Zowel in print als online.

Wanneer pictogrammen worden ingezet, moeten deze voldoen meen aan de gestelde beeldtaal van de visuele identiteit. Wanneer die nog niet is vastgesteld, is het aan te raden deze vooraf te ontwikkelen. Daardoor zullen de te maken pictogrammen bij elkaar passen en de identiteit van het bedrijfsmerk uitdragen.

Pictogram ontwerp werkwijze

 
Zoals eerder genoemd valt het ontwerp van een set pictogrammen binnen de beeldtaal van de visuele identiteit. Deze kan ik voor je ontwikkelen, of kan je aanleveren bij de opdracht.

Voordat ik een pictogram ga ontwerpen moet mij duidelijk zijn wat er precies mee wordt bedoeld. Wat is het verhaal dat het pictogram moet overbrengen. Soms is dat redelijk eenvoudig, zoals coaching en online coaching. Soms kan het ook best moeilijk zijn, zoals bijvoorbeeld pensioen.

Samen aan de slag met jouw set pictogrammen? Of heb je een vraag?


Ik hoor graag van je! Je kan me tijdens kantooruren bereiken op 06 468 488 86. Of mail naar jacqueline@itsjaxx.nl

Contact  >

Pictogram ontwerp gemaakt door Jaxx

pictogram ontwerp door Jaxx
pictogram ontwerp door Jaxx
pictogram ontwerp door Jaxx

Meer van mijn werk is te vinden op de pagina portfolio

Portfolio  >