Ontwerp | Prezi presentatie Fit in west

JaxxOntwerp

Prezi presentatie Fit in west

Prezi presentatie voor Fit in west

Het beweegprogramma Tour 66 is een beweegprogramma voor inactieve ouderen die weer willen gaan bewegen. Met subsidie van de gemeente Amsterdam, stadsdeel west, kunnen deze ouderen onder begeleiding aan de slag. Uiteindelijk is het doel dat ze zelfstandig blijven bewegen bij bijvoorbeeld beweegaanbieders in hun wijk. Daarnaast krijgen ze informatie over diëtiek, ergotherapie en psychologie. Om dit programma te verduidelijken aan bijvoorbeeld verwijzers uit de zorg is een infographic gemaakt. Maar om het programma aan een groep uit te leggen was behoefte aan een presentatie. Als presentatievorm is Prezi gekozen.

Prezi

Prezi is een applicatie gemaakt in Adobe Flash Professional waarmee online presentaties kunnen worden gemaakt. Een Prezi-presentatie bestaat in feite uit één groot scherm waarop de presentatie wordt gemaakt. Dit is anders dan bijvoorbeeld Power Point die gebruikt maakt van een lineair pad (verschillende schermen). In de presentatie kan op details worden ingezoomd en vervolgens kan er weer worden uitgezoomd voor het overzicht. De beweging bij het in- en uitzoomen wordt dynamisch weergegeven. Wat Prezi prettig maakt om naar te kijken.

Tour 66

Om Tour 66 te verduidelijken is de presentatie gericht op de 3 pijlers: Aanleiding, Doelen en Tour 66. Deze pijlers zijn in de presentatie het overzicht. Als achtergrond is een beeld gekozen van een weg door een park waar veel ouderen aan het ontspannen zijn. Dit beeld is gekozen voor de verbinding met de weg in de infographic. Tijdens de presentatie wordt er ingezoomd op de 3 pijlers. De eerste 2 met tekst in bullets. De derde zoomt in op de infographic.