Portretfoto’s hogeschool Inholland

JaxxPortret

Portretten Hogeschool Inholland

Hogeschool Inholland laat professionele profielfoto’s maken.

Tijdens de jaarlijkse Vitaliteitsdagen voor alle medewerkers van de hogeschool Inholland heb ik op 5 verschillende locaties professionele profielfoto’s  van het personeel gemaakt voor inzet op social media. Om zoveel mogelijk personen te fotograferen hebben we een aangepaste werkwijze besproken.

Over het algemeen maak ik een aantal foto’s, laad deze vervolgens in mijn computer. Zodat de foto dan lekker groot worden weergegeven, en het makkelijker is een keuze te maken. Wanneer hier geen foto bijzit waar die persoon echt blij mee is, maak ik een aantal nieuwe foto’s. Deze werkwijze neemt ca. 20 tot 30 minuten per persoon in beslag.

Omdat we zoveel mogelijk personen op een dag willen fotograferen hebben we een nog snellere werkwijze afgesproken. Namelijk, maximaal 10 minuten per persoon. En, op de display van de camera kiest men de beste foto uit. Na de sessie kan ik de foto’s inladen in mijn computer. Met een nieuwe (geheugen) kaart kan ik beginnen aan het volgende portret. Op deze manier heb ik 30 personen per dag kunnen fotograferen.

Alle medewerkers konden zich vanaf 9 uur via een intekenlijst inschrijven voor de fotoshoot. Binnen een half uur waren de lijsten op alle locaties helemaal vol! Hiermee blijkt dat mensen ondanks hun angst om gefotografeerd te worden toch graag een professionele profielfoto willen hebben voor gebruik op hun social media met name voor LinkedIn.

Gerustgesteld

Wat goed was om gedurende de week te horen, was dat men op de andere locaties had verteld over mijn werkwijze, dat ik de medewerkers goed op hun gemak kon stellen om tot een mooi portret te komen. Hierdoor ging de mond tot mond reclame snel en hebben er zich meer mensen in geschreven die in eerste instantie niet van plan waren een profielfoto te maken.

Na het fotograferen heb ik de beelden nog bewerkt. Ik optimaliseer het beeld en crop deze naar het juiste formaat. Voor Inholland hebben we 500 x 500 pixels afgesproken. Dit is iets groter dan de vereiste 400 x 400 pixels voor LinkedIn. Hierdoor kunnen mensen het portret nog een beetje positioneren. Of lineair verkleinen. Alle portretten zijn binnen een week nadat de foto is gemaakt per mail aangeleverd.

Een aantal getallen van deze week fotograferen:

 

0
locaties
0
foto's gemaakt
0
portretten opgeleverd
0
brillenpoetsdoekjes gebruikt

Een aantal reacties:

Dank je wel! Heel mooi geworden!

TOP, bedankt!

Dank je wel Jacqueline!
Ik heb hem meteen ingezet op mijn profiel en voor twitter!

Dankje Jacqueline,
Ik ben er blij mee.

Nou dankjewel Jacqueline.
Het zijn echt mooie professionele foto’s geworden.
Ik ben er blij mee.