Foto | Reportage “Houd de lijn vrij”

JaxxFotografie, home

Houd de lijn vrij groepsfoto
Houd de lijn vrij groepsfoto door It's Jaxx

Houd de lijn vrij!

Begin april was de aftrap van de campagne “Houd de lijn vrij!” in Den Haag, Amsterdam en Utrecht.
Het gaat hierbij om de geleidelijnen. Dit zijn de witte, ribbelvormige lijnen op straat die mensen met een visuele beperking met hun stok kunnen volgen. Helaas staan er regelmatig allerlei obstakels op deze geleidelijnen, waardoor het volgen van deze lijn onmogelijk wordt gemaakt. Vandaar dat de campagne “Houd de lijn vrij” is gestart.

Eén van de vier belangen organisaties Vereniging Bartiméus Sonneheerdt heeft mij gevraagd in Den Haag aanwezig te zijn om foto’s te maken van de kick of van de campagne. Directeur Zorg van de gemeente Den Haag, Gerben Hagenaars, plakte een stickertegel bij een geleidelijn. Er was een interview en er zijn flyers uitgedeeld op en bij het station van Den Haag.

Het was indrukwekkend om bij deze aftrap aanwezig te zijn en duidelijk te krijgen hoe blinden en slechtzienden hun weg door de stad vinden en dan tegen allerlei obstakels lopen die, vooral onbedoeld, op de geleidelijnen zijn gezet. Denk daarbij aan vuilnis, fietsen en auto’s. Maar ook aan de kant geschoven hekken en dergelijke.

Meer over de campagne “Houd de lijn vrij”:

www.facebook.com/Houddelijnvrij/
www.steunbartimeus.nl/campagne-houd-de-lijn-vrij-van-start/
www.steunbartimeus.nl
www.houddelijnvrij.nl