Web | Day to remember

JaxxWebsite

Website Day to remember

Day to remember

Elly Dee is niet zo lang geleden gestart als professioneel spreker. Ze spreekt op bruiloften, begrafenissen en zakelijke gebeurtenissen zoals een feest of afscheid van een collega. Drie gelegenheden waarbij het handig kan zijn om een externe (professionele) party te laten praten. Alleen ligt dit gecombineerd aanbieden niet zo één, twee, drie voor handen. Daarom moet dit op een overzichtelijke, duidelijke manier verteld worden in de website daytoremember.nl. Zodat iemand die gaat trouwen niet het gevoel krijgt dat Elly vooral op begrafenissen praat, of andersom.

Mood board

Elly heeft mood boards gemaakt om mij duidelijk te maken welke uitstraling ze wil voor het logo en de website. Het werd al snel duidelijk dat de uitstraling vooral overzicht moest uitstralen, met duidelijke spekende beelden. Met bovenal een duidelijk verschil tussen de 3 pijlers: trouwen, rouwen en speechen.

Iconen

Om het verschil snel duidelijk te maken op de homepage, heb ik 3 iconen ontworpen in 3 sprekende kleuren. Trouwen is roze en heeft twee harten als symbool. Rouwen is paars en heeft een vlinder als symbool, Speechen is donker geel en heeft twee praatwolkjes (als uit een stripverhaal) als symbool. De kleuren heb ik op de desbetreffende pagina terug laten komen. Hierdoor is de uitstraling per pijler passend bij de situatie: Trouwen is opgetogen en blij. Rouwen is terughoudend en rustig. Speechen is vrolijk en uitbundig.

Lay-out

Er vanuit gaande dat de meeste mensen die zoeken naar een professionele spreker, een device gebruiken als een ipad, een laptop of een desktop, hebben we de lay-out van de website smal gemaakt. De afbeelding in de kop is wel pagina breed, maar de tekst  heeft een smalle breedte. Hierdoor wordt de tekst goed leesbaar en straalt deze rust uit. Precies wat nodig is om de juiste persoon te kiezen om te spreken op het moment in je leven die perfect moet zijn.