Beeldbewerking


Hieronder leg ik uit wat beeldbewerking voor mij betekent. Wat de mogelijkheden zijn, eventueel in combinatie met stockbeelden. Ook vertel ik kort wat mijn werkwijze op dit vlak is. Heb je specifieke vragen over beeldbewerking door it’s Jaxx, neem dan contact met me op.

Wat is beeldbewerking?


Beelden kunnen bijdragen aan het verhaal van je bedrijfsmerk. De gebruikte beelden vallen onder de beeldtaal van de visuele identiteit. Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Dan wil je wel die woorden gebruiken die passen bij jouw bedrijf en die de link leggen met jouw bedrijf.

Zo kan een van de eisen zijn dat er veel licht in de foto zit. Soms is het tijdens het fotograferen, door welke omstandigheden dan ook, niet mogelijk om veel licht in de foto te krijgen. In dat geval wordt de foto achteraf bewerkt. Een stijl kan ook zijn dat er een bepaalde gloed of een kader in de afbeelding worden toegevoegd. Dit kan bijvoorbeeld om warmte in de afbeelding te creëren. Dit wordt altijd achteraf aan het beeld toegevoegd.

Maar ook het vervaardigen van een samengesteld beeld voor bijvoorbeeld de verkoop van een product bij Bol.com is beeldbewerking. Meerdere mogelijkheden van het product in beeld gebracht, draagt bij aan de herkenbaarheid van het gebruiksgemak. En levert daardoor de mogelijkheid tot meer verkoop van het product. Ook leesbare teksten in het beeld kunnen hieraan bijdragen.

Stockbeelden gebruiken?


Sommige dingen, zoals je eigen product, moeten gefotografeerd worden. Andere algemene voorwerpen, zoals een computer, een mobieltje of fruit, zijn goed als stockbeeld te koop. Dit hoeft niet eens zo duur te zijn. Zeker wanneer deze vrijstaand zijn gefotografeerd, kunnen dit soort beelden ingezet worden.

Foto’s van mensen of omgeving kunnen ook gebruikt worden, alleen is het vaak iets langer zoeken naar foto’s die bij het bedrijf passen.

Mijn werkwijze bij het bewerken van beelden


Bij een opdracht bespreken we vooraf de wens. Eventueel denk ik mee over de uitvoering. Nadat alle onderdelen zijn aangeleverd ga ik aan de slag. Als proef lever ik beelden aan in lage resolutie met een watermerk. Wanneer de keuze is gemaakt lever ik de afbeelding aan op het juiste formaat en in de juiste resolutie.

Samen werken aan jouw beelden? Of heb je een vraag?


Ik hoor graag van je! Je kan me tijdens kantooruren bereiken op 06 468 488 86. Of mail naar jacqueline@itsjaxx.nl

Contact  >

Beeldbewerking door Jaxx

Image
Image
Image

Meer van mijn werk is te vinden op de pagina portfolio

Portfolio  >