Een afspraak of offerte?

Heldere en pakkende iconen laten maken

Een pakkend icoon of pictogram geeft in één oogopslag een bepaalde betekenis weer. Dat maakt ze tot een krachtig communicatiemiddel. Maar het maakt ook dat het ontwerpen en tekenen van een icoon of pictogram veeleisend werk is. De afgelopen jaren heb ik me daarin gespecialiseerd en heb ik uiteenlopende iconen en iconensets ontwikkeld. Bijvoorbeeld voor Hogeschool Inholland.

Een icoon moet zonder tekst direct het juiste verhaal vertellen. Bovendien moet een icoon naadloos aansluiten op de huisstijl van de afzender. Het maken van een krachtig icoon is daarom maatwerk.

Iconen sets

Meestal zijn meerdere iconen nodig binnen een opdracht. Zelfs voor een eenvoudige set iconen voor bijvoorbeeld adresgegevens, zijn al snel vier iconen nodig. Voor de bedrijfslocatie, telefoon, e-mail en website. Die basis kun je vervolgens uitbreiden met social media iconen in de eigen huisstijlkleuren.

Daarnaast maak ik regelmatig andere sets iconen. Bijvoorbeeld voor handleidingen, voor websites of voor gebouwen. Het is echt een heel leuke uitdaging om daarmee duidelijk en in de juiste stijl een boodschap over te brengen!

Werkwijze iconen laten maken

Voordat ik kan ontwerpen moet ik precies weten welke betekenis een icoon over moet brengen. Soms is dat redelijk eenvoudig, zoals een icoon voor coaching of voor waterbestendigheid. Soms kan het best moeilijk zijn. Bijvoorbeeld als je een begrip als pensioen wilt vangen in een pictogram.

Stap 1: Bespreken

De betekenis van de iconen die je wilt laten maken bespreken we in een overleg. Tijdens dit overleg bespreken we ook de stijl van de iconen en het kleurgebruik. Je geeft aan waar je de iconen gaat gebruiken zodat ik weet welk bestandsformat wenselijk is.

Stap 2: Ontwerpen

Aan de hand van het overleg werk ik de verschillende iconen uit. Ik mail je een eerste proef en die bespreken we. Je kunt dan aangeven welke aanpassingen je wilt.

Stap 3: Aanpassingen doorvoeren

Eventuele aanpassingen voer ik door. Je krijgt een laatste proef en als die akkoord is, maak ik de iconen definitief.

Stap 4: Opleveren iconen set

Je iconen zijn klaar! Ik exporteer de iconen naar de gewenste bestandsformaten. Daarmee kun je de iconen gebruiken voor alle doelen die vooraf zijn besproken.

Kosten iconen laten ontwerpen

De kosten van een set iconen is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Het aantal iconen dat je nodig hebt
  • De complexiteit van de boodschap
  • De aanwezigheid van een uitgewerkte huisstijl of visuele identiteit
  • Het aantal correctierondes dat nodig is
  • Het wel of niet animeren van de iconen

Hoe duidelijker je vooraf bent, hoe sneller het ontwerpen gaat en hoe minder correctierondes nodig zijn. Daarom besteed ik in de eerste fase van het ontwerpproces veel aandacht aan je wensen en eisen, zodat duidelijk is wat nodig is.

Wil je een mooie set krachtige iconen laten maken?

Heb je een vraag of wil je een kostenindicatie? Neem direct contact op via 06 468 488 86 of mail naar jacqueline@itsjaxx.nl

Iconen set ViDo
iconenset Podcastvrouw
geanimeerde icoon waarderen
geanimeerde icoon kar trekken
geanimeerde icoon bijstellen