Een afspraak of offerte?

Een aantrekkelijke infographic laten ontwerpen

Een infographic bevat iconen, tekst, grafieken en ander beeld zoals foto’s of illustraties die samen een compleet verhaal vertellen op een beeldende manier. De informatie kan daardoor gemakkelijk opgenomen worden. Bijna in één oogopslag.

Dat maakt infographics heel populair bij bedrijven én bij consumenten. Infographics kunnen zowel in drukwerk als online ingezet worden. Op posters, op flyers, in salespresentaties en in handleidingen. En natuurlijk op zie je ze veel op websites en social media.

Een goede infographic maakt complexe informatie licht verteerbaar en begrijpelijk. Met als bonus dat mensen infographics vaak verder delen of ernaar linken.

Een infographic laten ontwerpen: het ontwerpproces

Als ik een infographic voor je maak, doorlopen we samen een aantal vaste stappen. Als opdrachtgever ben je bij een aantal van die stappen direct betrokken en vraag ik je regelmatig om feedback. Zo zorgen we samen voor een soepel proces en een geweldig resultaat.

Stap 1: Analyse

In een eerste gesprek bespreken we de te maken infographic. Wie is de doelgroep, welke informatie zou verwerkt moeten worden en op welke manier wordt de infographic ingezet? Misschien weet je zelf al welk formaat de infographic moet hebben en anders geef ik je advies.

Stap 2: Structuur en opzet infographic

De geanalyseerde informatie zet ik om in een overzichtelijke structuur. In die structuur zie je wat de belangrijkste elementen binnen de infographic worden en hoe de verschillende elementen onderling samenhangen.

Stap 3: Concept

We weten nu welke informatie we gebruiken en hoe we die doseren. Vervolgens schets ik de eerste opzet. Alle benodigde elementen krijgen hun vorm en positie. Je huisstijl speelt daarbij een belangrijke rol. Ik leg dit eerste concept aan je voor en we bespreken dit.

Stap 4: Uitwerken

Aan de hand van de opmerkingen en aanpassingen in het overleg werk ik de infographic verder uit en start ik met vormgeven. Je krijgt een eerste proef van de infographic en kunt commentaar geven. Daarna volgt een nieuwe proef en correctieronde.

Stap 5: Opleveren

Na jouw akkoord op de definitieve proef lever ik de infographic op in het afgesproken formaat en bestandsformat. Je kunt hem gaan gebruiken!

Kosten infographic

Een infographic maken is een intensief proces en vraagt meerdere rondes met aanpassingen voor het definitieve resultaat er is. Bijna iedere opdrachtgever wil in eerste instantie te veel informatie opnemen en moet dan alsnog keuzes maken. Dat vraagt vaak meerder rondes van aanpassingen. Waarbij ik je help en adviseer.

Ook het vertalen van complexe informatie naar heldere visuele elementen vraagt tijd, inzicht en ervaring. Maar dan heb je ook een geweldig resultaat dat je doelgroep aanspreekt en van de gewenste informatie voorziet.

De kosten van een infographic hangen sterk samen met je wensen, de inhoud van je briefing en het aantal correctierondes dat nodig is. Daarom is mijn hele ontwerpproces bij een infographic er op gericht om snel tot de kern van je verhaal te komen. Ik stel je aan het begin belangrijke vragen, luister goed en geef je gericht advies. Zo voorkomen we bovendien extra correctierondes en verloopt het proces soepel en snel.

Aan de slag met jouw infographic?

Laat me weten wat je zoekt en ik kom met een duidelijk voorstel en begroting. Bel me op 06 468 488 86 of mail naar jacqueline@itsjaxx.nl