Een afspraak of offerte?

Het creatieve proces: achter de schermen van de animatie voor Courius

Op zoek naar een manier om zich te onderscheiden met zijn video’s over zijn net verschenen boek, besloot Marco Buschman van Courius een geanimeerde in- en outro te laten maken. Hierdoor valt de video op en laat een blijvende indruk achter.

Uitdaging korte animaties

Een intro moet vooral kort zijn, na maximaal 5 seconden moet de hoofdfilm beginnen. In die tijd moet de aandacht getrokken worden, zodat de gehele film wordt bekeken. De outro mag iets langer, ongeveer 8 seconde. Hierin is de call to action belangrijk.

Aanpak

Het maken van een animatie begint altijd met een script. Hierin wordt gedetailleerd beschreven wat er in iedere scene gebeurt, inclusief visuele elementen, bewegingen en timing.

Wanneer het onderwerp, doel en doelgroep duidelijk is en alle informatie over de visuele identiteit beschikbaar is kan ik starten met het bedenken en uitwerken van het script.

Ondanks dat de intro tussen de 3 en 5 seconden zal zijn, gebeurt er best veel in die tijd. Daarom bestaat het script uit 6 momenten. De outro zal 10 seconden duren, ook dit script heb ik gemaakt in 6 momenten.

De titel van het boek ‘The connection quotient’ is vormgegeven in een beeldmerk met een rode cirkel om de o van quotient. Wat mij grappig leek is om deze cirkel als een stuiterbal te gebruiken. Met die basis heb ik de scrips voor in- en outro uitgewerkt.

Nadat het script is goedgekeurd, kan ik beginnen met het maken van de animatie in Adobe Animate. Dit is een cruciale fase waarin ik ervoor zorg dat alle visuele elementen tot leven komen en de beoogde boodschap overbrengen.

Na het voltooien van de animatie volgt de laatste stap, namelijk het testen en finetunen ervan. Hierbij ga ik samen de klant na of alle informatie duidelijk zichtbaar is, of de animatie niet te snel of juist te traag verloopt en of de overgangen naadloos aansluiten op de film. Dit is van essentieel belang om een vloeiende en overtuigende presentatie te garanderen.

Resultaat

De gemaakte animaties voldoen aan alle wensen. Met zorgvuldige aandacht voor detail, creativiteit en samenwerking met de klant zijn we erin geslaagd om animaties te creëren die de een goede toevoeging zijn op de film. Ik ben trots op het eindresultaat.

Het resultaat bekijken?

Bekijk de presentatie van het hoofdstuk ‘Do you dare to be vulnerable’ op Youtube.

Animatie script CQ book Courius