Een afspraak of offerte?

Passende sporticonen voor sportlessen Allround training Ede

Vol enthousiasme over drie nieuwe sportlessen was Gerdo van Allround trainingen Ede op zoek naar een grafisch vormgever om unieke en passende sporticonen te ontwikkelen binnen de bestaande stijl.

Uitdaging sporticonen

Bij het ontwerpen van iconen is het van groot belang dat ze direct begrijpelijk zijn en meteen de betekenis ervan overbrengen. Dit geldt in het bijzonder voor sportlessen, waar het onderscheid tussen verschillende lessen duidelijk moet zijn. Bij onze sportschool zijn er bijvoorbeeld diverse boks lessen, en het is essentieel dat de verschillen goed worden weergegeven.

Aanpak iconen

Met een optimistische instelling ben ik aan de slag gegaan, waarbij ik de bestaande iconen van de website als basis heb genomen. Mijn eerste stap was het grondig analyseren van de stijl. Welke kleuren en vormen werden er gebruikt? Wat was de dikte van de lijnen? Was er iets bijzonders te ontdekken in de tekenstijl?

Vervolgens begon ik met het verkennen van de beste manier om de gewenste iconen te tekenen en maakte ik gedetailleerde schetsen. Deze schetsen zette ik vervolgens om in Adobe Illustrator. Deze besprak ik met de klant. Na een fase van aanpassingen en verbeteringen werden de iconen definitief en kon ik ze exporteren naar het gewenste bestandsformaat.

Resultaat sporticonen

De iconen springen direct in het oog en zijn uniek in hun karakter. Ze sluiten naadloos aan bij de stijl van Allround training Ede en vormen een visueel herkenbaar startpunt voor bezoekers van de website die op zoek zijn naar een geschikte training.

Sporticonen