Een afspraak of offerte?

Het ontwerp van een innovatieve Treinzonekaart voor efficiënte dienstreizen

Het zakelijke landschap van vandaag draait om duurzaamheid en efficiëntie. Voor organisaties is het cruciaal om weloverwogen beslissingen te nemen als het gaat om dienstreizen. In dit artikel verken ik de uitdagingen, aanpak, en resultaten van het creëren van een innovatieve tool – de Treinzonekaart – voor Inholland.

Uitdaging: duurzame reismogelijkheden aanmoedigen

Een van de grootste uitdagingen was het bevorderen van duurzame reismogelijkheden binnen Inholland. Vaak wordt er voor vliegreizen gekozen zonder te overwegen of de trein een milieuvriendelijker alternatief kan zijn. In samenwerking met mijn contactpersoon bij Inholland was onze taak om bewustzijn te creëren en medewerkers aan te moedigen om duurzamere reisopties te overwegen.

Aanpak: het ontwerpen van de Treinzonekaart

Het ontwerp van de kaart van Europa vormde het uitgangspunt voor deze Treinzonekaart. Ik heb een kaart gedownload via Shutterstock en deze aangepast in de stijl van Inholland. Vervolgens heb ik pictogrammen gecreëerd om de reisinformatie gemakkelijk herkenbaar te maken. Naast de reistijd per trein of vliegtuig wordt ook de CO2-uitstoot voor een retourreis weergegeven. Om deze informatie duidelijk te presenteren, heb ik een tabel ontworpen in de huisstijlkleuren.

Interactieve functionaliteit
De Treinzonekaart is gemaakt met behulp van Adobe InDesign. Hierin is het mogelijk om knoppen te creëren vanuit de landkaart en interne links te maken naar de landen in de tabel. In de tabel zijn verschillende steden per land vermeld waar de meeste zakelijke reizen naartoe worden gemaakt.

Uiteraard zijn er diverse manieren om te navigeren. Naast het klikken op de kaart, kunnen gebruikers ook met behulp van knoppen naar de vorige- of volgende pagina gaan, terugkeren naar het begin of direct naar de kaart van een specifieke Inholland-locatie springen.

Resultaat: een duurzamere en efficiëntere zakelijke wereld

De Treinzonekaart is een indrukwekkend voorbeeld van hoe technologie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Medewerkers van Inholland kunnen nu snel en weloverwogen beslissingen nemen over hun zakelijke reizen. Dit niet alleen kostenbesparend, maar draagt ook bij aan een groenere planeet. Het is een stap in de goede richting naar een duurzamere en efficiëntere zakelijke wereld.

treinzonekaart Inholland
treinzonekaart Inholland