Een afspraak of offerte?

Infographic ChatGPT voor studenten Inholland

Het gebruik van ChatGPT is momenteel erg populair, vooral onder studenten. Het biedt een eenvoudige en handige manier om een artificiële intelligentie in te zetten bij (schrijf)opdrachten. Aangezien het verbieden van het gebruik deze AI niet haalbaar is, heeft Inholland een verklaring opgesteld voor de studenten. It’s Jaxx is vervolgens gevraagd om deze verklaring vorm te geven, uiteraard rekening houdend met de stijl van hogeschool Inholland, ook wel bekend als de visuele identiteit.

Uitdaging

Alle relevante informatie van het statement op één overzichtelijk formaat samenbrengen tot een effectieve infographic, was één grote uitdaging. Hierbij rekening houden met de aanzienlijke hoeveelheid tekst, de noodzaak van een illustratie die duidelijk uitlegt wat ChatGPT is, en het implementeren van een gestroomlijnde workflow om te bepalen of studenten deze tool al dan niet kunnen inzetten voor hun opdracht.

Aanpak

Voor de aanpak van dit project heb ik besloten te werken met A3-formaat, waardoor het document gemakkelijk af te drukken is als dat nodig is. Vervolgens heb ik iconen ontworpen die perfect passen bij de verschillende onderdelen, en uiteraard heb ik het ChatGPT-logo gedownload om het geheel compleet te maken.

Hoewel de workflow niet binnen het formaat paste, hebben ik een slimme oplossing gevonden door deze als een pop-up vorm te implementeren, zodat alle stappen toch duidelijk en toegankelijk zijn.

Resultaat

Het eindresultaat is een infographic ChatGPT die ondanks de grote hoeveelheid tekst, door de effectieve inzet van pictogrammen, opvallend overzichtelijk is.

Vormgeving infographic ChatGPT voor hogeschool Inholland