Een afspraak of offerte?

Social media afbeelding vacaturebericht

In de dynamische wereld van werving en selectie is het creëren van impactvolle vacatureberichten een kunst op zich. Bedrijven moeten niet alleen opvallen tussen de zee van concurrentie, maar ook de juiste kandidaten aantrekken. Dit is waar arbeidscommunicatie en visuele content een cruciale rol spelen.

Als grafisch ontwerper heb ik bijgedragen aan de nieuwe vormgeving van de afbeeldingen die worden gebruikt bij vacatureberichten op de social media kanalen van hogeschool Inholland. Deze afbeeldingen moeten niet alleen voldoen aan de huisstijlrichtlijnen van hogeschool Inholland, maar ook de aandacht trekken en de kernboodschap van de vacature helder communiceren.

Uitdaging: Integratie van de Huisstijl in Visuele Content

De stijl van het huis van hogeschool Inholland kenmerkt zich door een uniek trapezium dat gedeeltelijk om een persoon heen valt. Dit betekende dat de afbeeldingen opgedeeld moesten worden in drie lagen: de achtergrond, het trapezium en het gedeelte van de persoon dat over het trapezium heen valt. Waarbij de lagen natuurlijk naadloos op elkaar passen.

Aanpak: Creatieve Oplossingen in Photoshop

Met behulp van Photoshop heb ik de hoofdpersonen in de foto’s vrijstaand gemaakt en het beeld omgezet in de vereiste 3 lagen, met het trapezium als een integraal onderdeel van het ontwerp. Hierbij zorgde ik voor een goede verhoudingen tussen de persoon en het trapezium, om een visueel evenwicht te behouden. Vervolgens heb ik deze lagen samengevoegd tot één afbeelding.

Met deze afbeeldingen heb ik vervolgens het voorstel voor de vacature-afbeelding ontwikkeld. Na het ontwerp en de goedkeuring heb ik het resultaat omgezet naar een Photoshop-bestand. Dit bestand biedt de mogelijkheid om eenvoudig de vacatureteksten aan te passen en een geschikte foto te kiezen uit een reeks opties die bij

Resultaat: Een Krachtige en Duidelijke Visuele Representatie

Het eindresultaat is een opvallende afbeelding die niet alleen de kernboodschap van hogeschool Inholland helder weergeeft, maar ook de vacaturetekst duidelijk communiceert. Door de naadloze integratie van het trapezium in de visuele content, blijft hogeschool Inholland consistent en herkenbaar in al haar arbeidscommunicatie-uitingen op social media.

Conclusie: Impact van Visuele Communicatie in Werving

De synergie tussen arbeidscommunicatie en visuele content, zoals social media afbeeldingen, versterkt bedrijven zoals hogeschool Inholland in de strijd om talent. Door slimme integratie van de huisstijl in visuele content, kunnen ze hun merkidentiteit versterken en de juiste kandidaten aantrekken. Dit benadrukt het belang van investeren

Nieuwsgierig?

Kom in actie en ontdek of ik de juiste ontwerper ben voor jouw nieuwe communicatie uiting. Zo’n eerste verkenning is natuurlijk 100% vrijblijvend. Stel je vraag via jacqueline@itsjaxx.nl of via 06 468 488 86.

afbeelding bij vacature bericht op social media