Een afspraak of offerte?

Infographic thuiswerkregeling

Thuiswerken is steeds vaker een optie voor de collega’s van Inholland. Dat moet natuurlijk wel goed geregeld worden met een goede werkplek en IT-middelen. Daarbij is een duidelijk overzicht gewenst om alles wat er verder bij komt kijken duidelijk weer te geven. Een infographic is daarvoor het juiste middel.

Uitdaging

De grootste uitdaging bij een infographic is het schrappen van tekst. Een infographic is echt bedoeld om de eerste informatie te geven. Kort en bondig. Wanneer iemand dieper op het onderwerp in wil gaat, kan er altijd doorgeklikt worden.

Aanpak

In overleg met de klant hebben we bepaalt welke teksten gebruikt zullen worden en waar een illustratie of icoon bij ontworpen zal worden.

De iconen en de illustratie heb ik binnen de huisstijl getekend in Adobe Illustrator. Aan de illustraties en iconen zijn eisen gesteld aan de lijndikte, formaat en kleurgebruik. 

Binnen de huisstijl is het gebruikelijk om een metrolijn bij een tijdlijn te gebruiken en een geel kleurvlak bij een call to action. Elementen die goed bruikbaar zijn in een infographic.

Infographic thuiswerk regeling Inholland

Resultaat

De infographic is visueel aantrekkelijk geworden en een duidelijk overzicht van de ins & outs over de thuiswerkregeling.

Infographic thuiswerk regeling Inholland