Ontwerp | Elekan Coaching nieuw logo

JaxxOntwerp

Nieuw logo Elekan Coaching

Een nieuw logo voor Elekan Coaching

 

Elekan Coaching nieuw logoAl een tijdje dacht Mieke Elekan na over haar eigen website. Ze heeft al een behoorlijke tijd haar coachingspraktijk en vond het nu tijd om aan haar website te beginnen. Mieke had een aantal jaar geleden haar eigen logo ontworpen, een brandweer rode driehoek, en wilde deze ook graag gebruiken op de website. Na het maken van een ontwerp en lange overpeinzing, kwam Mieke erachter dat het logo toch aan vernieuwing toe was. Na een aantal schetsen en voorstellen van kleurpallets, koos ze voor dit logo. Wederom een driehoek, met een rechte lijn die naar de kern leidt. Helder en duidelijk, precies zoals ze is en werkt.

Ook geschikt als favicon

Elekan Coaching nieuw logo en faviconHet logo, zonder naam en ondertitel is uitermate geschikt als favicon. Je weet wel, dat kleine icoontje die je browser laat zien bij je domeinnaam. Tenminste, wanneer het goed is ingesteld op je website.

Eerlijk is eerlijk, je website heeft zo’n icoontje niet nodig om goed te functioneren, maar een favicon gebruiken heeft zo zijn voordelen:

  • Wanneer je gebruik maakt van een favorietenlijst, kan men de juiste website makkelijker terugvinden door een goed gekozen icoon. Hier komt trouwens het woord favicon vandaan: favorite icon…
  • Bij het gebruik van een favicon, zet de browser deze altijd automatisch op ieder webpagina. Gebruik jij, zoals ik veel doe, veel tabbladen voor verschillende sites, dan zie je snel welk tabblad je moet hebben om verder te gaan op een bepaalde site.