Ontwerp | Logo Fit in West

JaxxOntwerp

Logo Fit in West
Logo Fit in West

Fit in West is een netwerk in Amsterdam West, die met verschillende beweegprogramma’s, mensen uit hun doelgroep het plezier in bewegen (terug) laat vinden. Er zijn op dit moment 2 beweegprogramma’s: De Health Tour voor mensen met een BMI boven de 25 en Tour 66 voor Amsterdammers boven de 65.

Fit in West is begonnen als Health Tour, maar op die manier wat het niet duidelijk dat het een netwerk van Amsterdam betrof die beweegprogramma’s aanbied. Daarom is gekozen voor een nieuwe huisstijl en een nieuwe website. It’s Jaxx is gevraagd dit te verzorgen.

Logo

Het uiteindelijke logo is een typografisch logo geworden, waarbij voor de tekst “in west” het lettertype gebruikt is die ook wordt gebruikt in het wel bekende logo van Amsterdam. “Fit” daarin tegen is een script geworden, om het plezier in bewegen te vertalen. Alles is gekaderd in een circle, omdat bewegen een levensstijl is of zou moeten worden om fit te blijven. De tekst “fit” valt ook buiten het kader. Dit is een knipoog om aan te geven dat je niet altijd “binnen de lijntjes hoeft te kleuren”. Een gezonde levensstijl is ook je er af en toe je even niet aan houden.

Favicon

Omdat het kleine icoontje wat in de browser voor de URL wordt getoond maar 16 x 16 pixels is, is het verstandig deze zo herkenbaar mogelijk te krijgen. De tekst “fit in west” zou nooit leesbaar en dus herkenbaar zijn. Daarom heb ik gekozen om alleen het woord “fit” te gebruiken in de favicon.