Restyling website JoJo’s Workshop

JaxxWebsite

Restyling website JoJo's Workshops

Restyling website JoJo's WorkshopsEen andere look and feel voor de website van JoJo’s Workshops

De eerste website van JoJo’s Workshops, maakte ik augustus 2017. JoJo was net begonnen met het geven van verschillende workshops met glas als basis. Ondertussen is het aanbod veranderd, maar is ook het inzicht in wat haar doelgroep zoekt op de site verbeterd. Daarnaast zijn er ook nieuwe stijlen om een website wordt vormgegeven. Tijd dus voor een restyling.

Teksten herschrijven

In opdracht van Jolanda van JoJo’s heb ik ook de teksten herschreven. De vraag was ze nog duidelijker en to the point te schrijven. De lezer moet in één blik weten wat de desbetreffende pagina te bieden heeft. Een duidelijk overzicht van alle workshops, of goed leesbare informatie over een bepaalde workshop. Wanneer kan die workshop gevolgd worden, hoe kan ik me aanmelden en wat zijn de kosten.

Vindbaar op Google

Het eerste doel van de teksten is dat de bezoeker van de site de juiste informatie krijg en deze op een prettige manier kan lezen. Daarnaast is het belangrijk dat ook de robotje van Google de site goed vind. Hiervoor moeten de teksten geoptimaliseerd worden: Search Engine Optimization, ook wel SEO.
Wil je hier meer over weten, lees dan de blog die ik hierover heb geschreven.

Restyling website

Bij het restylen van deze website heb ik samen de Jolanda gekeken naar de structuur. Wat is er goed, en wat kan beter? Alle pagina’s van de site begonnen met een pagina-brede afbeelding. Wanneer de site op een mobiel wordt bekeken, moet gelijk scrollen om bij de tekst te komen. Dat is vaak een verkeken kans. Mensen haken snel af, wanneer ze niet krijgen wat ze verwachten.

De pagina’s met de nieuwe vormgeving beginnen dus gelijk met een goede kop en een stukje tekst met uitleg wat er op deze pagina te vinden is. Natuurlijk zijn er foto’s in de pagina opgenomen. Maar de vormgeving is zodanig ingesteld dat er meer foto’s worden vertoond op een beeldscherm, minder op een tabled en nog minder op een mobiel. Er hoeft zo min mogelijk gescrold te worden om alle informatie snel te kunnen lezen.

Samen sparren?Samen sparren over de restyling van jouw website? Of heb heb je andere vraag of opmerking? Neem dan contact met me op.

Lees ook mijn tips over fotografie, ontwerp en websites